2014. január 26., vasárnap

Hogyan őrizzük meg szépségünket, fiatalságunkat?

Nézzük meg, összegyűjtve mi minden szükségeltetik egy nőnek, hogy megőrizze szépségét, fiatalságát.

Reggel, felkelés után, mossuk meg arcunkat, és csukott szemünket locsoljuk hideg vízzel, amely serkenti a vérkeringést, segít feszesen tartani a bőrt, illetve enyhíti a szem alatti duzzanatokat.
Minden nap fogyasszunk sok folyadékot (víz, zöld tea), és kevés alkoholt! Ne dohányozzunk, a dohányzás elcsúfítja a bőrt.
Igyekezzünk minden nap kipihenni magunkat. Az elegendő alvás is fontos.

Arc

Bőrtípusunknak megfelelő nappali krémet használjunk, és olyan kozmetikumot válasszuk, ami parfüm- és színezőanyagmentes. Hetente 1-szer ajánlott az arcradír használata is.
Minden este távolítsuk el a sminket. Ősszel és télen a bőrünk különösen sok törődést igényel, ezen időszakokban minden nap használjunk testápolót és kézkrémet.

Szem

A szem alatti sötét elszíneződés genetikailag meghatározott, örökletes dolog. Ezt a helyzetet súlyosbítja a fáradtság, illetve az öregedés is, ugyanis a kor előrehaladásával a szem alatti bőr egyre vékonyabbá válik, a szem környéki bőr egyre szárazabb, ezáltal ráncosabb lesz.
A szem alatti karikák átmeneti eltüntetésére a legjobb megoldás a korrektor, mely elhalványítja azokat. A korrektorból minimális mennyiséget használjunk, ujjbeggyel oszlassuk szét óvatosan. Kiegészíthetjük egy kis alapozóval, de figyeljünk arra, hogy bőrünk színéhez hasonló árnyalatot válasszunk. Szintén jót tesz a szemnek a szemránckrém használata.

Hajápolás

Hajunknak megfelelő sampon (pl korpásodás elleni, festett hajra stb.) időnként tápláló, regeneráló hajpakolás használata ajánlott. Használhatunk hajmosás után hajhabot.
A töredezett hajvégeket kezeld hajvégápoló olajjal.

Étrend

Változatos, egészséges legyen étrendünk, sok gyümölccsel és zöldséggel. (Erről több bejegyzésemben írok)

Mozgás fontossága

Legyen az torna, futás, úszás stb. vagy hetente egyszer-kétszer eljárni valamilyen foglalkozásra pl aerobik vagy edzőterembe.



Ezeken kívül figyeljük oda az e-vitaminpótlásra, lúgosításra, és nem árt néha méregteleníteni sem.

Fogaink ápolására, ellenőrzésére is fordítsunk kellő figyelmet, időt.

Akár van gyermekünk, akár nincs, nem szabad elhanyagolni magunkat, tehát figyeljünk oda magunkra, testsúlyunkra, frizuránkra, öltözködésünkre, ebben segítségünkre van a fodrász, a körmös, a kozmetikus is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése